Renovlies of glasvezelbehang?

Glasvezelbehang was lange tijd hét behang als je slechte muren wou verdoezelen. Het is verkrijgbaar in tal van structuren en overschilderbaar in elke gewenste kleur. Helaas zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Zo is het moeilijk te plaatsen, kan je allergische reacties krijgen door de glasvezels en is het ook niet milieuvriendelijk of verwijderbaar.

Als alternatief begonnen fabrikanten zich steeds meer toe te spitsen op het maken van een renovatie behang op basis van vliesbehang. Het resultaat was vrij snel een succes en kreeg dan ook de toepasselijke naam renovatievlies. De meeste professionele schilders werken nu bijna nog uitsluitend met renovlies vanwege de makkelijke plaatsen en betere hechting.\

Dikte van behang selecteren

Renovatievlies is verkrijgbaar in diverse diktes. Welke dikte je moet kiezen is afhankelijk van de kwaliteit van de ondergrond. Om een gewone muur egaal te maken en kleine putjes te stoppen kan je kiezen voor papier van 120 gram. Zijn er ook scheurtjes aanwezig dan neem je best papier van 150 gram. Zijn je muren behangen met glasvezelbehang dan kan je ook speciaal renovatievliesbehang kopen dat je rechtstreeks op het glasvezelbehang kan plakken. Het resultaat is een perfect egale muur.

behang-renoveren-muren

Renovatievlies overschilderen

Eens het renovatievlies geplaatst is kan je dit gewoon overschilderen. Alvorens van start te gaan kan je er ook voor opteren om de naden toe te plamuren zodat deze zeker niet zichtbaar zijn na het verven. Dankzij de dikte hechtingslaag zal je dankzij renovlies heel wat minder verf nodig hebben. Vaak volstaat het al om één laag verf aan te brengen. Bij donkere ondergronden kan je er voor opteren voorgeschilderd renovatvliesbehang te kopen. Dit heeft een nog betere dekking en is reeds voorzien van een primer.

Renovlies VS. Stucwerk

Jij wilt wanden die strak en naadloos zijn? Dan is renovliesbehang een uitstekende optie. Renovlies is een vorm van glasvezelbehang, alleen zonder structuur. Dat levert een strak eindresultaat op. Het materiaal is bovendien van goede kwaliteit, zeker ten opzichte van traditioneel stucwerk: brandveilig, krimpvrij, stootvast en krasvast. Het grootste voordeel is dat het (in tegenstelling tot andere soorten behang) volledig naadloos is.

Voordelen van het materiaal

  • Naadloze afwerking
  • Krimpscheuroverbruggend
  • Brandveilig
  • Voordelen ten opzichte van stucwerk

  • Sneller
  • Krasvaster
  • Stootvaster
  • 30% goedkoper dan stucwerk
  • Zelfde resultaat

  • Meer weten over RevliesConcurrent en/of zijn er nog vragen? Neem snel contact met ons op.